Over Ons

Watersportvereniging Poortugaal is opgericht in 1964. Het is begonnen met een enkel bootje in de Albrandswaardse haven, maar geleidelijk kwamen daar meer bootjes bij en was het wenselijk om een vereniging op te richten.

Na behoorlijk wat strubbelingen en de onvermoeibare inzet van diverse (oud) leden is het uiteindelijk gelukt om een langdurige overeenstemming te bereiken met het Natuur en Recreatieschap Ijsselmonde. Dit heeft er voor gezorgd dat de vereniging nu nog steeds floreert en er in de haven plaats is voor ongeveer 20 boten.

Omdat het een kleine vereniging is, wordt er best wel wat verwacht van de leden en in het bijzonder van de ligplaatshouders. Vier dagen per jaar komen alle ligplaatshouders bij elkaar om op de haven onderhoud te plegen en de boten in of uit het water te halen. Naast deze dagen is er een groep vrijwilligers die zich onvermoeibaar en op diverse manieren inzet voor de vereniging. Dit kan zijn kantinedienst, koken voor grote groepen tijdens etentjes in de kantine, steigers uit het water halen voor reparatie, gras maaien en nog veel meer klussen die noodzakelijk zijn om de haven en het materieel in goede staat te houden. Zonder deze vrijwilligers kan een vereniging als de onze niet.

Onze haven is gelegen aan de Albrandswaardsedijk naast de Johannapolder. Het terrein is overwegend begroeid met gras en er staan diverse bomen en struiken. Dit maakt van de haven een groen paradijs, waar het goed toeven is aan (of in) het water. Vooral in de zomermaanden is het er zeer gezellig op het terras, waar we met z’n allen een drankje kunnen drinken en regelmatig gezamenlijk een hapje eten.

Nieuwsgierig geworden? Kom eens langs! En mocht het bevallen, ook zonder boot is het mogelijk om te genieten van deze mooie plek aan het water. Voor een klein bedrag per jaar kunt u lid worden van onze vereniging en kunt u onbeperkt genieten van al dit moois.